„ЛИДЕРИ“ ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ У РЕГИОНУ - ИНЂИЈА,ПАЛИЛУЛА,СВОГЕ
29.08.2011

У оквиру програма регионалне сарадње у Градској општини Палилула одржан је састанак руководства три општине: Инђије, Палилуле и општине Своге у Бугарској.Председници општина, нишке Палилуле, проф.др Игор Новаковић, братске општине Своге у Бугарској, мр Емил Атанасов, председник Скупштине општине Инђија, Александар Ковачевић, председник Скупштине Градске општине Палилула, Милан Ђурђевић, члан општинског Већа, Милош Стојковић и начелник Управе општине Палилула Бојан Илић, разговарали су о унапређењу сарадње, новим пројектним активностима, пограничној сарадњи али и о могућности размене програма.

Општина Инђија је прва у Србији покренула мрежу «ИНФО 48» а затим је овај програм усвојила и применила Градска општина Палилула. Пример добре праксе у раду српских локалних управа са грађанима изазвао је пажњу и бугарске општине Своге. У знак добре сарадње и нових активности искуства са овог пројекта су презентована председнику Емилу Атанасову који је изразио спремност да «ИНФО 48» примени и у раду Управе општине Своге.

Бугарска је чланица Европске уније а општина Своге има развијену међународну сарадњу и бројне пројекте. Једна је од ретких општина која има своју канцеларију у Бриселу и на извору је информација инвестиционих улагања у Региону.

По речима Милана Ђурђевића, овај сусрет општина, које успешно остварују своје стратегије развоја и подстичу регионалну сарању, значајан је јер отвора нове просторе за унапређење рада локалних Управа и сарадњу у свим областима живота.